Oferim contracte de munca pentru
ingrijitori persoane varstnice la domiciliu.
Fara comision!
»
Articole » Ce calificare ar fi important sa ai pentru a lucra ca ingrijitor?

Ce calificare ar fi important sa ai pentru a lucra ca ingrijitor?

Inainte de a va hotara sa lucrati ca ingrijitoare asigurati-va ca stiti ce presupune a lucra cu persoane rapuse de boala, invalizi, batrani, etc.

Ingrijitoarea trebuie sa ramana calma si calculata in situatii de criza, chiar si in fata tragediei; trebuie sa empatizeze cu durerea bolnavului dar sa nu afecteze starea ei, sa nu ii atribuie un caracter personal si sa nu altereze calitatea serviciilor ei. Meseria de ingrijitoare de batrani presupune, de cele mai multe ori, flexibilitate, rabdare si rezistenta fizica. Pot sa apara situatii neprevazute, de criza, se poate inrautati rapid starea de sanatate a persoanei pe care o ingrijeste si atunci necesita o atitudine lucida, stapana pe sine, gata sa actioneze in inteserul bolnavului.

Este bine de stiut care sunt calitatile pe care trebuie sa le detina o persoana care doreste sa lucreze ca ingrijitoare, fie ca ingrijeste persoane varstnice, fie persoane mai tinere dar care sunt in imposibilitatea de a se ingriji singure.
Prin absolvirea unui curs, se urmareste dobandirea competentelor profesionale in conformitate cu Standardul Ocupational “Ingrijitoare batrani la domiciliu” si acordarea de certificate de calificare recunoscute de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.

Cursul cuprinde ore de teorie si de practica iar tematica acestuia consta in:
-   comunicarea la locul de munca,
-   aplicarea normelor de protectia muncii,
-   prevenirea si stingerea incendiilor,
-  asigurarea conditiilor igienico-sanitare,
-   asigurarea perfectionarii profesionale,
-   completarea fisei de ingrijiri a persoanei asistate,
-   gestionarea resurselor alocate,
-   planificarea activitatii zilnice,
-   acordarea ingrijirii igienice pentru persoana asistata,
-   acordarea primului ajutor persoanei asistate,
-   asigurarea confortului batranului asistat,
-   asistarea alimentatiei si administrarea alimentelor,
-   mobilizarea si transportul batranului asistat,
-   mobilizarea si transportul persoanelor asistate imobilizate,
-   respectarea si aplicarea prescriptiilor medicale
-   supravegherea starii de sanatate a persoanei asistate.
Pentru a putea profesa calificat in meseria de ingrijitor sunt necesare cunostinte pe care le poti asimila doar la cursuri de specialitate. Informeaza-te si fomeaza-te!
 
Tot mai multe persoane migrează în ţările vecine ca îngrijitoare pentru cei vârstnici, iar a fi ingrijitoare nu presupune doar tolerantă, stabilitate emotională, flexibilitate şi calm ci şi pregătire profesională, într-un mod responsabil, pentru a putea face fată situaţiilor ce survin in procesul de îngrijire al vârstnicilor.