Oferim contracte de munca pentru
ingrijitori persoane varstnice la domiciliu.
Fara comision!
»
Articole » Ce este boala Parkinson si care sunt cauzele ei?

Ce este boala Parkinson si care sunt cauzele ei?

Ca ingrijitor batrani la domiciliu in Germania este posibil sa aveti grija de persoane afectate de boala Parkinson.
Boala Parkinson apare ca urmare a distrugerii neuronilor, adesea in zona creierului care controleaza miscarea si poate afecta negativ viata de zi cu zi. Persoanele afectate pot prezenta dificultate in a-si tine echilibrul, de a-si controla miscarile, pot tremura incontrolabil etc. Simptomele difera de la pacient la pacient. Fiind o boala degenerativa cu manifestare lenta, aceasta nu este mereu recunoscuta de la inceput pentru ca simptomele seamana foarte mult cu simptomele care apar cu inaintarea in varsta. Boala debuteaza foarte rar la persoane tinere, ea afecteaza deobicei persoane cu varsta peste 50 de ani. Barbatii sunt mai predispusi la boala Parkinson decat femeile. O veste buna pentru cei care sunt afectati de boala si pentru cei care ingrijesc este ca ea se poate trata pentru a imbunatatii calitatea vietii. Tratamentul difera de la persoana la persoana si poate include medicamente sau operatie. Tratamentul medicamentos este eficient doar pana la un anumit stadiu al bolii, dupa care nu mai sunt lafel de eficiente ca si la inceputul ei.

In ceea ce priveste cauzele bolii, acestea nu sunt clar lamurite dar exista anumiti factori externi cat si genetice care pot contribui la aparitia ei. Printre factorii externi se numara: chimicale cum ar fi pesticidele, unele medicamente si chiar consumul de droguri etc. Astfel, incercati sa evitati ca persoanele in cauza sa intra in contact cu substante chimice daunatoare. Acest lucru este valabil si pentru persoanele sanatoase. Trebuie sa evitam sa intram in contact direct cu substante toxice ce pot afecta negativ sanatatea.

Daca lucrati ca si ingrijitor batrani in Germania si aveti in ingrijire o persoana cu boala Parkinson care se afla sub tratament medicamentos, trebuie sa va asigurati ca medicamentele sunt luate conform schemei de tratament stabilit de catre medicul curant.