Oferim contracte de munca pentru
ingrijitori persoane varstnice la domiciliu.
Fara comision!
»
Articole » Ce trebuie sa cunoasca un ingrijitor de batrani

Ce trebuie sa cunoasca un ingrijitor de batrani

O ingrijitoare batrani trebuie sa fie in primul rand pregatita psihic pentru o astfel de meserie, sa cunoasca foarte bine ce implica un astfel de job si cum sa se poarte cu un om batran si bolnav.
Pentru a fi ingrijitoare batrani este necesar sa ai abilitatea de a empatiza cu suferinta pacientului, dar si sa fii suficient de puternica pentru a nu te pierde cu firea in situatii de criza. Iata cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le cunoasca o ingrijitoare batrani.

Programul pacientului

Este esential ca o ingrijitoare batrani sa stie care este programul batranului, la ce ora trebuie sa se trezeasca, cand trebuie sa doarma, cand trebuie sa manance si sa isi ia pastilele. Pentru o ingrijitoare batrani aceste informatii sunt esentiale, asa ca trebuie sa le cunoasca in detaliu.

Tabieturile batranului

Sunt anumite persoane care au anumite tabieturi, asa ca in limita posiblitatilor, o ingrijitoare batrani trebuie sa le respecte. Daca batranul bea in fiecare dimineata ceai, daca are o anumita emisiune la care se uita, daca vrea in fiecare zi sa citeasca presa etc, ingrijitoarea ar trebui sa se ocupe de aceste lucruri, astfel incat sa faca viata pacientului cat mai placuta si usoara.

Modalitati de socializare

Este foarte important ca o ingrijitoare batrani sa comunice si sa socializeze cu batranul. Aceasta socializare va face mult mai usor procesul de ingrijire, va stabili o legatura importanta intre cele doua persoane si va aduce nenumarate beneficii pacientului.
Momentele de socializare aduc bucurie batranului si il fac pe acesta sa se simte bine, important. Starea psihica a batranului este foarte importanta pentru sanatatea generala a acestuia, asa ca o ingrijitoare batrani trebuie sa incerce cat mai des sa abordeze diverse subiecte de discutie cu pacientul. Discutati despre subiectele preferate ale pacientului, despre familie, despre invatamant si alte subiecte care ii fac placere.

Acordarea primului ajutor

Notiunile minime de prim ajutor sunt esentiale pentru sanatatea pacientului. O ingrijitoare batrani trebuie sa stie cum sa reactioneze in cazul in care pacientul cade, se loveste sau se ineaca. De multe ori, aceste informatii pot face diferenta dintre viata si moarte.

Pastrarea calmului in situatii de criza

O ingrijitoare batrani trebuie sa fie foarte calma si sa gandeasca la rece atunci cand apar diverse situatii de criza. Asadar, daca pacientului i se face rau, ingrijitoarea trebuie sa sune de urgenta la salvare si sa explice operatorului cu exactiate ce s-a intamplat, care este starea pacientului, numele si adresa la care trebuie sa vina salvarea.