Oferim contracte de munca pentru
ingrijitori persoane varstnice la domiciliu.
Fara comision!
»
Articole » Sfaturi de ingrijire pentru cei varstnici

Sfaturi de ingrijire pentru cei varstnici

Ajutati-i pe cei varstnici!

Imbatranirea e un proces natural in urma caruia in anul 2020 vor fi aproximativ 80 de milioane de varstnici in intreaga lume si care vor avea nevoie de sfaturi de ingrijire din partea noastra, a celorlalti.  Multi dintre acestia sunt fara nici un fel de sprijin emotional si financiar din partea membrilor familiei sau a celor apropiati.

Odata cu varsta, apar si schimbari de ordin fizic, emotional si psihologic care includ modificari ale somnului, ale modului de gandire, ale starii de sanatate. Multi dintre cei varstnici experimenteaza stari de depresie. Copiii cu parinti varstnici trebuie sa isi asume ingrijirea lor insa in cazul in care nu pot face asta pot apela la servicii specializate de ingrijire pentru batrani.

Insa exista o categorie de oameni in varsta lipsita total de orice mijloace financiare si din pacate si de sprijinul familiei. Pe acestia ii puteti ajuta cu afectiunea si timpul vostru, cu mici atentii si sfaturi de ingrijire care ii vor face fericiti.

Daca sunteti dispusi sa usurati batranetea cuiva care altfel nu ar avea posibilitatea sa angajeze un asistent social, o puteti face in calitate de voluntar. Ii veti readuce lumina in ochi iar asta in sine este o rasplata binemeritata pentru efortul si timpul dumneavoastra.
 

Potrivit unui studiu al Natiunilor Unite din 2002, populatia varstnica este in ascensiune la nivel global datorita cresterii sperantei de viata. Si cum cei in varsta depind de venitul scazut, de starea de sanatate afectata de boli si de cei care ii pot ingriji, problema lor este pe cale sa devina una sociala.

Implicare sociala. Studiul estimeaza ca in 20 de ani de acum inainte mai mult de un miliard de oameni vor fi peste 60 de ani, iar in 2050 acel numar va atinge 2 miliarde. Grupul celor peste 80 de ani este in crestere accelerata comparativ cu celelalte grupuri.

Ba mai mult, majoritatea batranilor vor trai in tari in curs de dezvoltare care sunt cel mai putin pregatite sa faca fata noilor schimbari sociale pe care le presupune acest proces. Fara bani, fara asistenta sociala, perspectivele de viitor ale celor in varsta nu sunt tocmai roz in aceste zone afectate de subdezvoltare. Imbatranirea populatiei globale reprezinta o problema sistemica care va afecta mai toate aspectele vietii sociale cu impact in primul rand asupra familiilor si politicilor publice care vor fi nevoite sa infrunte noua provocare. In vreme ce numarul varstnicilor creste, cel al asistentilor profesionisti, care pot oferi ingrijire pentru batrani este in scadere asa incat aceasta problema se va putea rezolva numai pe baza de voluntariat.

Drept urmare, cei care isi doneaza timpul lor, mai pe scurt cei care se vor alinia unor activitati de voluntariat si de implicare sociala, vor fi cei care pot ajuta eficient la gasirea unei solutii pe viitor pentru ameliorarea conditiilor de ingrijire a batranilor. Voluntariatul in chestiunea populatiei imbatranite va deveni in scurt timp un element vital in orice politica sociala guvernamentala sau non - guvernamentala. Este de asteptat ca si cadrul legal al acestor activitati de gen sa comporte modificari binevenite prin care sa fie stipulate si recompense pentru cei care isi aloca timpul lor in scopuri altruiste asemanator celui de ingrijire a unor batrani.